KES ON PUZZLEL?

Thursday, January 20, 2011

2011 JÜRIPÄEV RAPLAS

Gaidid ja skaudid kogunevad 16.-17. aprillil 2011. a Raplasse tähistama jüripäeva saabumist ning tervitama algavat välihooaega. EGL korraldamisel saab sündmuste keskuseks Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi ruumid.

Jüripäeva sündmuste teema ja tegevus
Sündmuste aluseks on Eduard Bornhöhe jutustus „Tasuja“. Sellest johtuvalt kutsutakse osalevaid üksuseid kogunema esmalt oma kodupaigas reede õhtul, kus kell 19 süüdatakse jüriöö tuli kui märguanne kogunemiseks üle Eesti. Süüdatud tulede asukohad kajastatakse Eesti kaardil, mida saab jälgida ka veebis. Saabuvad üksused jagunevad muinas-Eesti malevateks. Malevateks jagunemine ning iga malevaga kaasnev legend saadetakse üksustele 2. aprillil. Selle kohaselt saavad üksused juhised jüripäeva sündmusteks ettevalmistamiseks.


Jüripäeva sündmuste ettevalmistus
Osalejatel palutakse eelkõige end üksuste kaupa registreerida. Seejärel valmistada ette ja korraldada reedel, 15. aprillil kell 19 oma kodukohas jüriöö tule süütamine. Hea, kui seda teevad koos gaidide ja skautide üksused. Jüriöö tule süütamise koht antakse teada korraldajatele.
Jüripäeva sündmuste ajakava üksustele ja nende juhtidele on järgmine:
Kuni 15. märts Soodsaima osavõtumaksuga jüripäeva sündmustele registreerimise aeg EGL ja ESÜ liikmetele ning mitte liikmetele
15. märts Üksused annavad teada, kus toimub reede, 15. aprilli õhtul kell 19 nende linnas või vallas jüriöö tule süütamine
2. aprill Üksustele antakse teada, millisesse muinas-Eesti maakonda nad arvestatakse ning edastatakse jüripäeva sündmuste legend, millest antud malev lähtub
15. aprill
kell 19 Jüriöö lõkete süütamine kohtadel üle Eesti – lõkke süütamised üle Eesti kajastatakse veebis
16.-17. aprill Gaidide ja skautide jüripäeva sündmused Raplas, matkamäng laupäeval, ööbimine Rapla Vesiroosi Gümnaasiumis ning pidulik rivistus edutamiste üleandmiseks

Osavõtumaks ja registreerimine
Jüripäeva sündmuste osavõtumaks gaididele ja skautidele on tasudes kuni 15. märtsini 6.39€, 1. aprillini 9,56€ ning 2. aprillist (ka kohapeal tasudes) 15,98€ EGL või ESÜ liikme kohta. Osalejatele, kes ei ole EGL ega ESÜ liikmed, maksab jüripäeva sündmustel osalemine kuni 1. aprillini 15,98€, pärast seda ja kohapeal tasudes 22,37€.

Osavõtumaks EGL ja ESÜ liikmetele EGL ja ESÜ mitteliikmetele
EEK EUR*
100 6, 39 Kuni 15. märts -
150 9, 59 16. märts - 1. aprill -
250 15,98 02.-17. aprill Kuni 1. aprill
350 22,37 - 02.-17. aprill

EGL ja ESÜ liikmed kannavad osavõtumaksu ja registreerivad osalemise oma organisatsioonis ettenähtud korras.

Registreerimisel saada kiri e-postile assistent@skaut.ee ning teata oma nimi, üksus, vanus, vanusegrupp või tee seda otse ESÜ andmebaasis üritusele registreerimise alt. Registreerimiseks tuleb tasuda ka osalustasu.
Osalustasu saab kanda Eesti Skautide Ühingu arveldusarvele 10022049447003. Selgituseks kirjutada Jüripäev, üksus ja osalejate nimi, kelle eest osavõtumaks tasuti.
Võimalusel püüame hüvitada transpordi ESÜ liikmetele. Teavitame sellest esimesel võimalusel, kuid mitte hiljem kui märtsikuu Uudistes.

Korraldustöögrupp
Jüripäeva sündmusi korraldab EGL liikmetest moodustunud töögrupp. Loovtööd on ühiselt teinud nooremgaiderid Inca Koronen ja Mart Tartlan, gaiderid Lianne Ristikivi ja Lea Koronen. Sündmuse elluviimiseks planeeritud kujul on vajalik iga üksuse kaasamängimine ja legendi järgimine, samuti on ideede, abikäte, oskuste ja teadmistega oodatud iga gaid ja skaut. Anna endast märku EGL programmijuhile, ngdr Annely Ristikivile (programm(at)gaidid.ee).

Nskm Jüri Ehandi
ESÜpoolne Jüripäeva koordinaator
Hind:
Jüripäeva sündmuste osavõtumaks gaididele ja skautidele on tasudes kuni 15. märtsini 6.39€, 1. aprillini 9,56€ ning 2. aprillist (ka kohapeal tasudes) 15,98€ EGL või ESÜ liikme kohta. Osalejatele, kes ei ole EGL ega ESÜ liikmed, maksab jüripäeva sündmustel osalemine kuni 1. aprillini 15,98€, pärast seda ja kohapeal tasudes 22,37€.

Osalustasu saab kanda Eesti Skautide Ühingu arveldusarvele 10022049447003.

No comments: